Variatietip
Dit recept is ook lekker met tongrolletjes. Serveer dit recept met rijst indien u het als hoofdgerecht serveert.

Bereidingswijze
1. Pel de scampi’s en besprenkel ze met het sap van de limoen en een weinig pilipilipoeder. Pers een knoflookteentje over de scampi’s en laat dit even intrekken in de koelkast.
2. Snij de ontvelde tomaten in kleine blokjes. Snipper de Spaanse peper, de rode ui en de lente-uitjes heel fijn.
3. Fruit de gesnipperde ui met een teentje geperste knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenstukjes en de Spaanse pepertjes toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de visbouillon toe en laat een 10-tal minuutjes sudderen. Voeg een scheutje cognac toe.
4. Bak de scampi’s op een hoog vuur in een eetlepel olijfolie. Verdeel de scampi’s over de borden en schenk de saus erover. Bestrooi met de lente-uitjes en werk af met basilicumblaadjes.
Goed om te weten
Wist je dat snacks, koek, snoep en gebak lege caloriebronnen zijn ?
Ze leveren geen nuttige voedingsstoffen maar vaak wel veel calorieën in de vorm van vet en/of toegevoegde suikers. In de voedingsdriehoek horen ze thuis in de groep van extraatjes of de zwevende top. Deze top zweeft los van de driehoek om aan te tonen dat deze groep niet essentieel is in een gezonde voeding.
Maar deze producten zijn wel lekker en mogen af en toe gebruikt worden.
Geniet dus met mate zodat je gewicht gezond blijft.