top of page
Variatietip

 

Maak je eigen persoonlijke variant van deze tortilla, vervang bv. de broccoli door prinsessenboontjes, de tomaat door rode paprika.

Bereidingswijze

1. Kook of stoom de broccoliroosjes een 5-tal minuten. Snij de courgette en de ontvelde tomaat in kleine blokjes. Snij de spinazie in fijne reepjes.

2. Klop in een kom de eieren los met de melk, de mosterd, ‘Effi lekker en licht’ en kruid met peper.

3. Laat de vloeibare vetstof smelten in een pan (bij voorkeur met anti-kleeflaag) en stoof de courgette, tomaat en spinazie gedurende 3 minuten. Voeg de broccoli toe en overgiet met het eimengsel.

4. Bak de tortilla gedurende +/- 10 minuten op een laag vuur tot de eieren gestold zijn.

5. Bestrooi de tortilla met peterselie en dien op in punten.

 

 

Goed om te weten

 

Wist je dat tomaten rijk zijn aan lycopeen, een heel krachtige antioxidant?

 

Antioxidanten beschermen ons onder andere tegen veroudering. Hoe roder de tomaten, hoe meer lycopeen ze bevatten.

 

Lycopeen wordt bovendien beter opgenomen uit gestoofde tomaten dan uit rauwe tomaten.

bottom of page