top of page
Variatietip

 

Deze bereiding kan ook met andere vruchten zoals abrikozen
of druiven worden bereid... 

Bereidingswijze

 

1. Deeg : meng in een kom de minarine met de bloem tot een zanddeeg. Voeg het ei, de suiker en het water toe. Meng goed. Vorm een bal met de handen, strooi er wat bloem over en verpak met een plasticfolie. Laat gedurende 45 minuten in de koelkast rusten. Vet ondertussen met minarine een taartvorm van 28 cm in en strooi er wat bloem over.


2. Strooi vervolgens wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit. Leg het deeg in de taartvorm en snij het overschot weg. Prik gaatjes in het deeg met een vork, leg er een vel aluminiumfolie over en doe er bonen op. Bak in de oven op 175°C gedurende 15 minuten.


3. Meng ondertussen de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de platte kaas toe en meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder. Schenk op het voorgebakken deeg, waar de schijven nectarines reeds op geschikt werden. Laat gedurende 30 minuten in de oven van 175°C bakken.


4. Dien zeer fris op.
 

Goed om te weten

 

Men kan er in het algemeen van uitgaan dat taarten op basis van fruit minder calorieën bevatten, want ze worden gemaakt met minder vetten en suikers.


Wist u dat gele nectarines rijk zijn aan bètacaroteen en krachtige antioxidanten die de huid beschermen en het bruinen vergemakkelijken.

bottom of page