Variatietip
Ook lekker met champignons en mozzarella. Je kan de aubergine en paprika ook in een grillpan bereiden. Deze tosti is ook lekker als aperitiefhapje.
Bereidingswijze
1. Snij de aubergine in schijven en bak ze 2 minuten in de olijfolie op een zacht vuur. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in fijne reepjes. Snij de tomaat en de ui in dunne plakjes.
2. Rooster het brood aan elke kant goudgeel onder de grill. Bestrijk met de pastasaus.
Leg op elk stuk een plakje tomaat, uienringen, paprika, aubergine en kaas. Leg onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Goed om te weten
Wist je dat regelmaat belangrijk is om onze fysiologische lichaamsprocessen in stand te houden ? Een maaltijd overslaan is dus absoluut niet goed voor de lijn ! De nood aan calorieën als gevolg van het overslaan van een maaltijd zal bij de volgende maaltijden ruimschoots gecompenseerd worden, door bv. een snel tussendoortje zoals snoep en chocolade.
Neem dus zeker 3 hoofdmaaltijden per dag om je motor of spijsvertering draaiend te houden. Pas de tussendoortjes aan naargelang uw honger en beperk ze tot maximaal 3 per dag. Geef de voorkeur aan een gezond tussendoortje als magere yoghurt, een stuk fruit of een graanreep...