top of page
Variatietip

 

Je kan de peultjes vervangen door verse erwtjes. Vervang de scampi’s door zalm of stukjes gerookte kip. Indien je van een combinatie van hartig en zoet houdt, voeg dan stukjes ananas toe.

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn en snij de wortelen in zeer kleine blokjes. Pel de scampi’s. Pers de citroenen uit en rasp de schil.


2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de ui. Doe de worteltjes, de peultjes en het kerriepoeder erbij in 500 ml water en voeg het bouillonblokje toe. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen gedurende 5 minuten. Voeg, indien nodig, nog wat water toe zodat de bereiding niet kan aanbranden.


3. Bereid de citroenrijst: bak in een pan de mosterdzaadjes met de geraspte citroen. Voeg citroensap en 2 eetlepels olie toe wanneer de zaadjes beginnen te springen en laat even inkoken. Kook ondertussen de rijst gaar en meng het citroenmengsel onder de gekookte rijst.


4. Strooi paprikapoeder en cayennepeper over de scampi’s en bak ze apart gedurende 3 minuten tot ze een lichtbruin korstje hebben.


5. Meng de scampi’s onder de rijst en de groenten en dien meteen op.
 

Goed om te weten

 

Wist je dat je tijd kan winnen bij de bereiding van de maaltijden door diepvriesgroenten of een gewassen en versneden groentenmengeling te gebruiken ? 


Diepvriesgroenten worden vers geplukt en snel ingevroren (binnen de 3 à 5 u. na de oogst) waardoor het vitaminegehalte behouden blijft.

bottom of page