Variatietip
Vervang de rode vruchten door schijfjes gepocheerde peer bestrooid met kaneel.
Serveer dit dessert eens in een hoog glas zodat de laagjes mooi zichtbaar zijn.
Bereidingswijze
1. Reinig de vruchten en snij ze in kleine stukjes. Besprenkel ze met wat citroen en zet ze op een koele plaats weg.
2. Scheid het wit van de eierdooier en vermeng het eigeel met de zoetstof, platte kaas en mascarpone tot een homogene massa. Voeg de mascarpone en de platte kaas toe en vouw er dan voorzichtig het opgeklopt eiwit onder.
3. Dompel de vingerkoekjes snel in de melk en leg ze in een rechthoekige schaal. Wissel laagsgewijs af met de vruchten en het mascarponemengsel.
4. Eindig met een mascarponelaag, dek af en zet minstens een halve dag in de koelkast. Strooi er voor het opdienen een laagje cacaopoeder over en versier met wat overgebleven vruchten en muntblaadjes.
Goed om te weten
Wist je dat mascarpone de vetrijkste kaas is onder de kazen ?
Mascarpone bevat nog meer vetten dan de klassieke Franse kazen. Zijn smeuïge textuur verleent zich echter prima voor desserten.
Vervang, in een klassiek recept met mascarpone, steeds meer dan de helft door magere platte kaas. Op die manier bereik je een goede balans tussen smaak en evenwicht.