Variatietip

 

Vervang de filet de saxe door andere magere vleeswaren als filet d’Anvers, spek, paardenfilet, kalkoenham, kippenwit. Je kan dit slaatje ook meenemen naar bureau.

 

Verdeel de dressing dan nog niet over de salade maar giet ze in een apart doosje. Giet de dressing er pas over vóór je het slaatje opeet.

Bereidingswijze

1. Snij de pompoen in fijne reepjes en pocheer ze gedurende 5 minuten in kokend water. Spoel ze af onder koud water.

 

Schil 2 sinaasappels en verwijder de schil. Pers de derde sinaasappel en meng de helft van het sinaasappelsap met olijfolie en balsamicoazijn voor de dressing.


2. Meng de pompoen met de sinaasappelpartjes, de notensla en de gember.


3. Schik het slaatje op een bord met de filet de saxe eromheen en overgiet met de dressing.


4. Dien op met een volkorenbroodje.
 

Goed om te weten

 

Wist je dat er verschillende soorten olijfolie bestaan ?

 

Olijfolie is rijk aan goede mono-onverzadigde vetten en antioxidanten als vitamine E. Het gehalte aan antioxidanten daalt in functie van volgende benamingen : olijfolie extra vierge, olijfolie vierge, pure olijfolie.

 

Het vetgehalte van olijfolie is echter voor alle soorten gelijk : 100% vet en 89 kcal per eetlepel (10 ml). Ook met olie moet je zuinig omspringen, het is en blijft een vetsoort en dus calorierijk! Eén eetlepel bereidingsvet per persoon en per maaltijd volstaat.